Verplichte CO2-rapportages

Ben jij voorbereid op de Europese richtlijn Duurzaamheidsrapportage (CSRD)?

Ook als je zelf (nog) niet rapportageplichtig bent, verandert er nu al veel voor transport- en logistieke bedrijven. Het gaat namelijk niet alleen over de eigen activiteiten, maar ook over de activiteiten van alle toeleveranciers en afnemers (scope 3) waar bedrijven over moeten rapporteren. Dus ook al geldt de verplichting per januari 2024 alleen nog voor grote ondernemingen en niet voor jou, kun jij van jouw klanten nu al de vraag krijgen:

“Wat is de CO2-uitstoot van onze zendingen?”

CO2 rapportages

Het is duidelijk dat de transport- en logistiekbranche voor een belangrijke transitie staat en dat is onontkoombaar. Maar meer informatie registreren en rapporteren betekent voor jou meer werk. En wat moet je precies registreren, en hoe doe je dat efficiënt?

Ontdek onze CO2-rapportages

Gelukkig begrijpen we bij EQ Group al langer het belang van het meten, rapporteren en verminderen van CO2-uitstoot en kunnen we je hierbij helpen. Onze speciaal ontworpen CO2-rapportage stelt je in staat om jouw emissiegegevens snel, eenvoudig en efficiënt te extraheren. Dus geen ingewikkelde processen voor tijdrovende analyses, maar snel en gebruikersvriendelijk.

Hiermee kun jij nu je concurrentiepositie verbeteren!

Het kunnen doorgeven van duurzaamheidsinformatie wordt door sommige opdrachtgevers momenteel als voorwaarde gesteld voor een samenwerking. Als zij vanaf begin dit jaar moeten rapporteren, moet jij als leverancier ook vanaf dat moment gegevens verzamelen. Wanneer je niet over de juiste informatie beschikt, gaan steeds meer bedrijven en verschillende overheden simpelweg niet meer met je in zee.
Als je wel alles al op orde hebt dan heb je duidelijk een streepje voor.

Wat maakt onze CO2-rapportage zo uniek?

In tegenstelling tot sommige (tijdelijke) oplossingen die werken met sectorgemiddelden en andere indirecte maatstaven, worden bij ons de Scope-3 emissies gepresenteerd volgens de ISO-14083 norm, de internationale standaard voor toerekening van CO2. Onze rapportage is daarnaast ontworpen met het oog op flexibiliteit en aanpasbaarheid aan jouw specifieke bedrijfsbehoeften. Of je nu regionaal opereert of wereldwijd actief bent met verschillende transportmodaliteiten.

Unieke CO2 rapportages
nacalculatie

Dus geen Excelletjes uploaden voor een momentopname

Dankzij onze connectoren ontsluiten we eenvoudig data uit diverse bronnen en binnen het dataplatform automatiseren we het analyseren en rapporteren voor de CSRD-verplichting. Zo zorgen we voor continuïteit en betrouwbaarheid. En door de naadloze integratie met Microsoft Power BI kun je de visuele weergave van de rapportage met anderen delen zodat het voor iedereen helder is. Hiermee kun je stappen ondernemen om de CO2-uitstoot verder te verminderen en tegelijkertijd voldoen aan de milieuvereisten van de toekomst.

Bovendien is deze rapportage een grote stap richting goede nacalculatie!

De informatie die je hiervoor verzamelt kun je daar namelijk prima voor gebruiken, dus doe er je voordeel mee. Dat scheelt veel tijd en hoofdpijn. We richten het graag voor je in en helpen je zo het meeste uit data te halen!

Neem nu contact op

Duurzaamheid en efficiëntie gaan hand in hand

Contact

    EQ Group
    Amersfoortseweg 10F
    3705GJ Huis ter Heide

    E. info@eqgroup.nl
    T. +31 (0)85 4011 550