BI voor Transport

Managers van transportbedrijven hebben behoefte aan actuele, eenvoudige data waarmee strategisch besluiten genomen kunnen worden over de bedrijfsvoering. Het combineren van gegevens uit verschillende software systemen kan erg bewerkelijk zijn, en op basis daarvan kan niet adequaat gestuurd worden. Met BI-voor-Transport maakt EQ het eenvoudig om die data, op elk gewenst moment, en op elk device, te bekijken in speciale dashboards voor transportbedrijven.

Een transportbedrijf managen wordt een kwestie van sturen op data, in plaats van sturen op gevoel!

Transport data

Door bovenstaande oplossingen is er steeds meer data beschikbaar voor de diverse afdelingen en bedrijfsprocessen binnen een bedrijf. Deze opgeslagen data kan voor verschillende doeleinden (data mining, KSF, KPI’s etc.) en in alle lagen van een organisatie worden ingezet als sturingsmiddel. Om de gearchiveerde data op een dusdanige manier te presenteren dat het begrijpelijk, toegankelijk en te versturen is en daarnaast automatisch geüpdate wordt hebben bedrijven Business Intelligence (BI) expertise nodig.
EQ Group voorziet in deze BI expertise waarbij het gespecialiseerd is in het leveren van high-level consultancy ten behoeve van het realiseren van BI projecten en het opleiden van interne medewerkers.

“EQ heeft onze bedrijfsvoering van voorraden, bestellingen en transporten volledig geautomatiseerd in Dynamics NAV en TMS. Dankzij slimme inrichtingskeuzes houden we de kostprijs laag en blijven we onze concurrentie voor.”- Persoon X, Nabuurs
quote Kuehne + Nagel- Kuehne + Nagel
“Microsoft Dynamics NAV ondersteunt onze processen van opslag en distributie van bloemen en planten. Kwekers zien nu precies waar hun planten zijn.”- Merijn van Zaal, Van Zaal Transport B.V.
Met Microsoft Dynamics NAV in de cloud handelen wij ons gehele bedrijfsproces (online) af.- Persoon X, 5CC.nl

IT & Transport

Wilt u ook meer efficiency behalen met uw Transport Management Software? Een goed werkend administratief systeem helpt uw organisatie de focus te leggen op uw klanten en uw dienstverlening.

Samen met de EQ Group realiseert  u de optimale procesflow voor uw organisatie! Wij verzorgen voor u onder andere:

 • Procesverbetering
 • Uitvoering van verbetervoorstellen
 • IT Roadmap voor uw organisatie
 • Direct Contact met uw IT leverancier
 • Technische ondersteuning
 • Realisatie van Management Rapportages
 • Projectbegeleiding bij implementatie
lees verder…

Join Us

Wil je ook onderdeel worden van de EQ group? Bekijk hier onze actuele vacatures of neem direct contact op voor de mogelijkheden.

Services

NAV Implementaties

Natuurlijk zijn wij als ERP specialisten uw partner als het gaat om een implementatie van uw NAV ERP. Of u nu kiest voor de NAV cloud of een installatie op uw eigen servers. Onze specialisten begeleiden het totale proces van begin tot einde. En bij ons eindigt het project als uw NAV oplossing volledig naar uw wensen is ingericht en alle gebruikers zich vertrouwd voelen met het gebruik van de oplossing. U bepaalt immers hoe de IT oplossing uw werkzaamheden ondersteunt  en onze oplossingen bepalen niet uw bedrijfsproces.

Business Consultancy

Herkent u dit? De afdeling loopt wel, maar het loopt niet echt lekker. Medewerkers zijn niet allemaal even gemotiveerd en de productiviteit niet optimaal. Sommige bedrijven kiezen er dan voor om nog eens een “leuk” afdelingsuitje te organiseren. Misschien dat de boel zo weer vlot getrokken kan worden. Soms lukt dat, maar er zijn ook effectievere manieren om de productiviteit van uw afdeling weer op peil te brengen. Hiervoor helpt EQ Business Consultancy u verder met het helder krijgen van de kansen voor uw interne organisatie en het opstellen van een op maat gesneden besturingsmodel voor uw organisatie. Met behulp van bewezen methodes heeft  u binnen enkele dagen helder waar de kansen liggen voor uw organisatie.

NAV Consultancy

Natuurlijk bent u na jaren gebruik te maken van uw NAV oplossing vertrouwd geraakt met de oplossing en weet u wat uw NAV oplossing voor u betekent. Onze NAV specialisten ondersteunen u bij dagelijkse vraagstukken rondom uw NAV oplossing. Daarnaast helpen wij u met de vertaling van uw bedrijfsprocessen naar een IT oplossing die doet wat u nodig heeft. Onze specialisten hebben door de jarenlange ervaring met Dynamics NAV direct door op welke manier u nog meer kunt halen uit uw NAV oplossing. Graag helpen we u bij de samenwerking met uw NAV partner en participeren we in uw NAV implementatie. Hierdoor heeft u een NAV specialist in huis die in belang van u handelt.

Technische NAV Consultancy

Onze technische specialisten zijn vertrouwd met de techniek van Dynamics NAV. U bent bij ons aan het goede adres voor advies over complexe vraagstukken rondom uw NAV oplossing. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuzes rondom de technische inrichting van uw NAV oplossing. Voor SQL onderhoud, architectuur modellen of het opzetten van een datamodel voor uw klant specifieke functionaliteiten. Door onze brede kennis van zowel de logistieke branche als de techniek van Dynamics NAV, zijn we in staat om uw wensen om te zetten in een architectuur die de basis vormt voor uw oplossing.

NAV Development

Naast advies bent u ook aan het juiste adres voor de ontwikkeling van uw klantspecifieke wensen in uw NAV oplossing. Onze ontwikkelaars zijn gecertificeerd voor NAV en hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen van klantspecifieke wensen, maar ook het ontwikkelen van volledige eigen oplossing geïntegreerd op het NAV platform. Omdat wij samenwerken met een groot aantal zelfstandigen kunnen we u de beste ontwikkelaars uit de markt bieden. Dit verhoogt de kwaliteit van uw oplossing en verkort de ontwikkeltijd.

Project Management

Het ingebruiknemen van een ERP systeem is een proces dat vraagt om een grondige, maar pragmatische aanpak. Naast het technisch in werk stellen van de nieuwe software zijn er tal van onderwerpen en acties die gedurende het project besproken, bedacht en uitgevoerd moeten worden om de upgrade tot een succes te maken. Wij maken hiervoor gebruik van een gefaseerde aanpak, waarbij direct op mijlpalen wordt gestuurd. Onze specialisten zijn Microsoft Sure Step gecertificeerd.

ERP (Enterprise Resource Planning) en bedrijfsoplossingen voor iedereen</p> <p>Met Microsoft Dynamics ERP-bedrijfssoftware kunnen uw mensen productiever werken en kunt u uw systemen aanpassen aan uw bedrijfsgroei terwijl u tegelijkertijd voldoende inzicht hebt om snel te kunnen inspelen op de voortdurende veranderingen in de wereld. Kom meer te weten over Microsoft Dynamics ERP.- Microsoft
SaaSplaza currently provides a Cloud platform for hundreds of ISV solutions and is the Cloud partner for Dynamics VARs across the world, serving the business needs of more than a million end-users daily.</p> <p>A Global Cloud company: staff, data centers, partners, and customers all over the world<br /> 100% Partner focused: Partner owns the customer and partner sets the margins.<br /> The most trusted name in the business and Microsoft’s US ERP Hosting Partner of the Year</p> <p>SaaSplaza is taking the Cloud to new heights. Join us today!- Saas Plaza
We focus on integration, improving quality of development, improving efficiency of deployment, ease of use and profitability for partners and customers. Learn more about Idyn.- Idyn
Dynamic Brains is specialized in implementing and servicing Microsoft Dynamics NAV.<br /> Providing a full range service from reviewing current solutions to creating and implementing new solutions.- Dynamics Brains
Oorr is ontstaan vanuit een passie voor transport en logistiek gecombineerd met jarenlange ervaring in logistieke IT. Het doel van Oorr is: bedrijven te helpen en ondersteunen om efficiënter te werken en daardoor een beter resultaat te behalen. Oorr weet uit ervaring dat dit bijna altijd te realiseren is met relatief eenvoudige aanpassingen in (bestaande) systemen en processen. Het zijn juist de simpele oplossingen die vaak een groot effect hebben op het rendement van de werkprocessen. Geen ellenlange consultancy trajecten, maar een duidelijke en pragmatische aanpak. Oorr staat voor een helder verhaal.- Oorr
Quattro Business Solutions (QBS group) is Microsoft Master VAR voor Microsoft Dynamics in West Europa.</p> <p>Quattro Business Solutions ondersteunt haar partners bij alle aspecten van de bedrijfsvoering, variërend van marketing en lead generatie tot salessupport, consultancy, partner & customer care en training & coaching.</p> <p>De benoeming van Quattro Business Solutions als Master VAR is het directe gevolg van de Volume Strategie die Microsoft in 2011 heeft ingezet. Deze strategie is een belangrijke pijler voor het succes van Microsoft Dynamics en heeft tot doel de leidende positie van Microsoft in het MKB-segment verder uit te breiden.</p> <p>Bezoek voor meer informatie over QBS group www.qbsgroup.com- QBS

Contact

  EQ Group 
  Amersfoortseweg 10F
  3705GJ Huis ter Heide
  Netherlands

  E. info@eqgroup.nl
  T. +31 (0)85 4011 550