Transport & IT

Transport is veel meer geworden dan een pallet van A naar B brengen. Producten worden opgeslagen en er worden extra bewerkingen uitgevoerd. De marges zijn echter erg klein, dus het belang van efficiënte ondersteunende IT-systemen is groot. Het is zaak om op operationeel en strategisch niveau slim en efficiënt te kunnen (bij)sturen, om de concurrentie een stapje voor te blijven. De IT- en logistiek specialisten van EQ Group ondersteunen transportbedrijven met TMS, ERP en BI oplossingen.

TMS - Nieuw of Update

TMS - Nieuw of Update

Je TMS aan vervanging toe? Alles opnieuw implementeren of optimaliseren wat je hebt?

TMS - Integraties

TMS - Integraties

Voor alle integraties tussen je TMS en de software van je klant of partner!

Management Informatie voor Transport

Management Informatie voor Transport

Liever sturen op feiten dan op gevoel?
lees meer over BI voor transport.

CO2-rapportages

CO2-rapportages

Ben jij voorbereid op CSRD?
Ontdek onze unieke CO2-rapportages!

“De persoonlijke berichtjes over de status van een order geven de klanten van onze klanten een warm gevoel!“- Remco Vos, De Klok Logistics
“We worden altijd goed en vakkundig geholpen door de servicedesk van EQ.”- Daniëlle van Wijnen, Kuehne + Nagel
“Microsoft Dynamics NAV ondersteunt onze processen van opslag en distributie van bloemen en planten. Kwekers zien nu precies waar hun planten zijn.”- Merijn van Zaal, Van Zaal Transport
“EQ heeft onze bedrijfsvoering van order tot factuur volledig geautomatiseerd in Dynamics NAV en TMS. Dankzij slimme inrichtingskeuzes houden we de kostprijs laag en blijven we onze concurrentie voor.”- Frank van Schie, De Jong Koeriers
BI Management Informatie transport

Management Informatie voor Transport

Voorsprong met Power BI van Microsoft

Ben je op zoek naar sturingsdata voor het managen van je organisatie?
Als data over je bedrijfsactiviteiten niet gestructureerd kan worden weergegeven, is managen het volgen van je ‘onderbuikgevoel’.

Voor wie liever stuurt op basis van de werkelijke cijfers is het combineren van gegevens uit verschillende systemen, op een overzichtelijke manier, de oplossing. EQ Group maakt data inzichtelijk en geeft je het stuur weer in handen!

Standaard dashboards als vertrekpunt

Met de standaard dashboards maak je een vliegende start met inzicht in de cijfers van jouw organisatie. Bekijk en probeer zelf de interactieve rapporten en dashboards op TransportBI.nl

Bekijk diverse dashboards

“EQ denkt met ons mee in vragen rondom IT. Het is fijn om met mensen te werken die onze branche begrijpen!”

-Gert van Overveld, Transport van Overveld

Integratie voor TMS

Software integratie met klanten en leveranciers

Succesvolle transportbedrijven maken slim gebruik van de nieuwste mogelijkheden in de informatietechnologie. Transportondernemingen integreren bijvoorbeeld steeds vaker hun eigen software (TMS, WMS, ERP, boordcomputers, etc) met de software van hun klanten. Die daarmee zelf orders kunnen aanmaken, facturen kunnen inzien, maar ook de status van transporten kunnen bekijken in hun eígen software.

Wat wij doen

EQ Group realiseert integraties tussen TMS-software en de systemen van je klant of partner. Onze specialisten hebben de kennis om het gehele proces uit handen te nemen. Wij zorgen voor de onderlinge afstemming en de integratie.

laten we beginnen!
Transport software integratie klanten

“Onze klanten zien de actuele status van hun orders direct terug in hun eigen systeem. Dat is integratie op het hoogste niveau!”

-Michel Evers, De Jong Special Services BV

TMS software selectie of TMS update

TMS – nieuw of update

Kies het beste TMS, samen met EQ!

Voor transportbedrijven is het (uiteraard) noodzakelijk dat planningen altijd up-to-date zijn, dat voorraden in het warehouse worden bijgehouden, dat gegevens over aflevertijden beschikbaar zijn etc. En dat de gegevens overal en altijd beschikbaar zijn. Een actueel en goed werkend TMS is daarom een voorwaarde voor succesvolle transportbedrijven!

Je huidige TMS vervangen, of toch optimaliseren wat je al hebt? De experts van EQ Group helpen om de juiste keuze te maken, zodat je IT-systemen er weer jaren tegen kunnen!

laten we beginnen!

“Met Power BI beschikken we snel over cijfers van bijvoorbeeld kilometerkosten, rendement per klant, ingezette uren op de depots.”

-Merijn van Zaal, Van Zaal Transport

Contact

    EQ Group
    Amersfoortseweg 10F
    3705GJ Huis ter Heide

    E. info@eqgroup.nl
    T. +31 (0)85 4011 550