Blog
okt 14

Dé Microsoft software voor Warehousing en Transport

Per 1 oktober hebben Boltrics Groep en EQ Consulting Group de handen ineengeslagen en starten samen Boltrics Services B.V. Vanuit deze onderneming worden alle TMS activiteiten van Boltrics uitgevoerd. Deze stap van de succesvolle Dynamics NAV partners maakt het voor logistieke dienstverleners mogelijk om één geïntegreerde totaaloplossing voor WMS, TMS, Freight Forwarding en Financieel te gebruiken op basis van het Microsoft platform.

De eerst behaalde mijlpaal is de integratie van de WMS oplossing van Boltrics en de eerder overgenomen TMS oplossing. “Door de naadloze integratie tussen Warehousing, Transport en financiële activiteiten geven wij onze klanten een voorsprong binnen hun specifieke deelmarkt”, aldus Erik van Bueren die als algemeen directeur verantwoordelijk is voor Boltrics Services.

Met een filosofie die 100% standaard software garandeert in een specifieke deelmarkt met een standaard implementatie methodiek, kan Boltrics al haar klanten de nieuwste technieken van Microsoft bieden. “NAV2015, door Microsoft begin oktober gelanceerd, wordt op dit moment al geïmplementeerd bij onze klanten”, geeft Jan Bolks aan die binnen Boltrics als solution architect verantwoordelijk is voor de totaaloplossing.

“3PL Dynamics en Nekovri Dynamics stellen de dagelijkse praktijk van de logistieke dienstverlener centraal”, aldus Erik van Bueren. “Met dit nieuwe concept hebben onze klanten altijd en overal de beschikking over cruciale informatie. De integratie tussen de warehousing activiteiten en de transport activiteiten is hierdoor veel eenvoudiger te realiseren. Dynamics helpt hierbij door inzicht te geven in de totale logistieke stroom van de goederen van de klant van onze klant. Onze klanten kunnen direct informatie verschaffen aan hun klant in plaats van veel tijd te moeten besteden aan het opvragen van informatie uit verschillende systemen.”

Onze klanten kunnen kiezen voor het kopen of huren van de software en zien zich in de beginfase dus niet geconfronteerd met enorme investeringen. “What You See Is What You Get. Daarmee voorkomen we lange implementaties en zijn de verwachtingen helder”, aldus Jan-Cornell van Ekris, commercieel directeur bij Boltrics. “Door voor een totaaloplossing te kiezen, kunnen logistieke dienstverleners hun klanten meer service bieden terwijl hun eigen rendement verbetert. Ook dit is belangrijk in een sector waar de kosten op dit moment onder een vergrootglas liggen.”

De samenwerking werd begin oktober in Barneveld bekrachtigd door Erik van Bueren en Jan Bolks. Jan Bolks, directeur van Boltrics Groep, is trots op het nieuwe concept: “Dit unieke concept past in de visie die wij als IT leverancier hebben op de toekomst van de logistieke sector in Nederland. Alles moet kostenefficiënter en het werk moet met minder mensen worden uitgevoerd. Daarom zijn slimme oplossingen, zoals dit nieuwe concept voor Microsoft Dynamics, cruciaal voor de moderne toekomstgerichte logistieke dienstverlener.”

Over Boltrics Groep
Boltrics Professionals, onderdeel van Boltrics Groep en gevestigd in Ede, is specialist op het gebied van Microsoft Dynamics. Boltrics richt zich volledig op de markt van logistieke dienstverleners en heeft daarvoor het product 3PL Dynamics ontwikkeld. Daarnaast is specifiek voor de Koel- en Vriesbranche het product Nekovri Dynamics ontwikkeld. Dit laatste in nauwe samenwerking met de Nekovri (Vereniging van Nederlandse Koel- en Vrieshuizen). Met voorgenoemde producten kunnen totaal oplossingen (ERP, WMS en FMS) geleverd worden gebaseerd op het Microsoft Dynamics platform.

Over EQ Consulting Group
EQ Consulting Group is opgericht door zeer ervaren professionals in de logistiek en IT. Door jarenlange ervaring met het automatiseren van transport en logistieke processen, beschikt EQ Consulting Group over de expertise om haar klanten voorsprong te geven. EQ Consulting Group biedt innovatieve IT-oplossingen op het gebied van ERP voor de logistiek en transport (TMS) en is gecertificeerd partner voor Microsoft Dynamics NAV. Naast haar eigen klanten beschikt EQ Consulting Group over een kennisnetwerk van IT en logistieke specialisten met ervaring in ERP en BI. Centraal in de visie van EQ Consulting Group staat Energy en Quality (EQ). Deze kernwoorden worden dagelijks uitgedragen door onze professionals.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan-Cornell van Ekris via telefoon +31 (0)318 742 550, mail sales@boltrics.nl of bezoek www.boltrics.nl of volg ons op Twitter @3pldynamics en @nekovridynamics.